28 maart 2015

Earth Hour


Zaterdag 28 maart (vandaag dus!) is het weer zover. De jaarlijkse terugkerende Earth Hour. Om half negen doen we samen één uur het licht uit voor de aarde. 

Earth Hour is wereldwijd dé grootste en snelst groeiende beweging die aandacht vraagt voor de kwetsbaarheid van de aarde. Door een uur het licht uit te doen, geef je samen met miljoenen anderen het signaal af dat jij ook een leefbare aarde wilt doorgeven.

Lees er meer over op WNF.

18 maart 2015

Fijne organic stofjes bij Georgette


Wat een ontdekking! Georgette verkoopt prachtige stoffen en allemaal ecologisch. Of je nu een blousje, rokje, sweater, shawl of jas wilt maken, Georgette heeft er de stofjes voor in huis. En niet alleen de stofjes overigens, je vindt er ook naaigaren, knopen en vintage gespen
. En sinds kort ook een echt hele fijne selectie van naaipatronen!

Een paar van mijn favoriete stofjes en patronen


  
Ruth, textielontwerpster en eigenaresse van Georgette, heeft een fijne collectie van prachtige, verantwoorde katoen, sweater, tricot, flanel en canvas samengesteld met merken als Cloud9, Paapii Design, Nosh organics en Monaluna. 


Mijn handen beginnen behoorlijk te kriebelen.... Hoe zit dat met jou?  

13 maart 2015

Wereldburgers Groningen


Vandaag heb ik geluncht bij Wereldburgers. Wereldburgers is een duurzaam hamburgerrestaurant in Groningen. Alle gerechten worden huisgemaakt van pure ingrediënten. Wereldburgers is een stoer restaurant, dat zie je terug in de inrichting, een combinatie van industriële en warme materialen als hout, beton en staal.   

Nu eet ik vegetarisch, dus dan is een hamburgerrestaurant niet per se voor de hand liggend. Gelukkig biedt Wereldburgers een ruime, originele (en lekkere!) keuze aan veggieburgers. Wat mij nieuwsgierig maakte en aanspreekt in Wereldburgers is het concept.
Wereldburgers werkt met respect voor mensen en voor de wereld om ons heen. Ze werken met een mix van biologische, lokale en duurzame ingrediënten. Het vlees voor de hamburgers is gegarandeerd biologisch en wordt geleverd door een lokale slagerij (De Groene Weg).
De broodjes worden elke dag speciaal gebakken door bakker Rob van Dijk. De aardappels voor de frites komen rechtstreeks van de boer uit Uithuizen en de frites worden dagelijks vers gemaakt. Het restaurant is energiezuinig: een ingenieus filtersysteem zuigt de luchtjes uit de open keuken geluidloos af en blaast via een warmte-terugwinkoppelingssysteem schone en warme lucht het
restaurant in.
Kijk, right up my alley. Ik koos voor Say Cheese, gegrilde haloumi kaas, gegrilde courgette, gegrilde paprika en zoete chilisaus. Yum! is de korte samenvatting. Een fijne combinatie van smaken en structuren. Het is een vullend geheel, dat had ik vooraf goed ingeschat door er geen frites bij te nemen. Maar als je een flinke trek hebt, dan zou ik er zeker voor gaan, want ze zagen er bij de buren heerlijk uit! En als je er een avondmaal van wilt maken kun je er ook nog een salade bij kiezen en ijs als toetje nemen. Hoei, dat moet een feestje zijn.
Mijn tafelgenoot had een Wereldburger van vlees en ik hoorde regelmatig een mompelend 'hmm, lekker'. Dat zat dus ook wel goed.Wereldburgers
Akerkhof 43
9712 BC Groningen
050 8503194
info@wereldburgersgroningen.nl