Opruimen, 't is lente!

Hoe zit dat met jou? Krijg je ook altijd de kriebels als er knoppen in bomen en struiken verschijnen, als er frisgroene blaadjes openvouwen en als vogels druk beginnen te fluiten?
Bij mij moeten dan opeens alle ramen en tuindeuren open, ook als het eigenlijk nog te fris is. En ik wil naar buiten, lekker wandelen of fietsen, in de natuur, door het mooie Groningse landschap. Er is niets mooiers dan een ontluikend voorjaar, vind je niet?

Een tweede 'bijwerking' van de lente is dat het huis moet worden opgeruimd en opnieuw ingedeeld. Gevoelsmatig is het allemaal een beetje verstoft, rommelig en te donker. Herkenbaar?
Dan heb ik wat opruimtips voor je.
Als je je favoriete tijdschriften handig en vooral mooi bij elkaar wilt bewaren, in de huiskamer of de slaapkamer, dan is deze lectuurmand ideaal. Old News is de toepasselijke naam en hij is gemaakt van restmateriaal van de productie van binnentennisbanen. Op dit moment verkrijgbaar in Roland Garros rood en Wimbledon groen. Rondslingerende kranten en magazines behoren zo tot het verleden.Liever je favoriete kookboek, DIY-boeken en magazines aan de muur verzameld, omdat je geen ruimte hebt voor een boekenkast of de vloer graag vrijhoudt? Dan is deze boekenhouder misschien iets voor jou. Hij is gemaakt van gebogen staal en verkrijgbaar in vijf fijne kleuren: roze, wit, antraciet, zwart en geel. De naam van deze boekensteun is Arteria en ze wordt gemaakt in Duitsland in een atelier waar mensen met een psychische aandoening een dagbesteding en structuur geboden krijgen. Je bevestigt Arteria eenvoudig met twee stevige schroeven aan de muur.
Genoeg van opengescheurde zakjes muesli, koekjes, snoepjes, pasta en rozijnen? Organiseer je keuken optimaal met deze stapelbare, ruimte besparende, mooi uitziende opbergboxen van bioplastic. Ze zijn gemaakt van hernieuwbare, volledig natuurlijke grondstoffen. Vrij van bpa, weekmakers, pvc en giftige stoffen. En daardoor erg geschikt voor (baby)voeding en etenswaren. De opbergdozen sluiten luchtdicht, dus geen sloffe koekjes of chips. Het fijne van deze opbergdozen is dat ze geschikt zijn voor koelkast, diepvries en vaatwasser. En verkrijgbaar in verschillende formaten, waarvan er twee tevens geschikt zijn als lunchbox. Multifunctioneel dus.Je kruiden, suiker, snoepjes, pijnboompitjes, maar ook paperclips of knopen bewaar je in deze handige kleine voorraadpotten van bamboe. Storage jars worden ze in prachtig Engels genoemd. Zo mooi, ze mogen in iedere ruimte gezien worden, in de keuken, slaapkamer, op je kantoor of in de kinderkamer. Verkrijgbaar in zeven prachtige kleuren: blauw, roze, limegroen, oranje, wit, lichtgrijs en antraciet.

Zo, en als je alles opnieuw georganiseerd hebt, dan nog even een nat doekje erover. Niet het leukste klusje als je het mij vraagt. Maar met deze vrolijke biologisch afbreekbare vaat/schoonmaakdoekjes wordt zelfs dit klusje leuk. 
Red chicken

Black cats

Reacties