31 oktober 2012

Cadeautjes!

Hoera, het is weer bijna winter (ahum)! De dagen worden korter, het wordt kouder en donkerder, we brengen meer tijd binnen door en voor je het weet komen ook de feestdagen in zicht. Zover is het nog niet helemaal, maar we luiden de komende periode in ieder geval alvast graag in met het geven van cadeautjes. Zomaar, omdat we in een vrijgevige bui zijn.

Wat geven we cadeau....? Drumrolls, please!

Een set Shine lantarentjes van Jurianne Matter
Een set Circles van Jurianne Matter

 Deze grizzlybeer Pawprint onderzetter van Marthe Roosenboom


En een superduper fijn Wrap magazine, nummer 5


Wat een feest! En wat moet je hier nu voor doen? Simpel, like ons op Facebook deel dit Facebookbericht met je vrienden. Like je ons al? Dankjewel! Dan is delen voldoende! :)

Je maakt dan kans op een van bovengenoemde cadeautjes. Vertel het iedereen, spread the word. Geen facebookaccount? Stuur ons een mail!

8 november vertellen we wie van jullie heeft gewonnen!
19 oktober 2012

Donna Wilson

Inspirerend en blij makend, deze video met Donna Wilson door Uppercase magazine.

video

Ik heb een oogje op deze sokken. Zo warm, zo kleurrijk.
Alle producten zijn koop via Donna's online shop

18 oktober 2012

Pencil art by Marta AltesVia via vond ik het werk van Marta Altés (sorry, weet niet meer waar ik het vond). Marta ziet in potloodschaafsel haar, rokken, vleugels en bloembladen. 


Op dit Pinterestboard vind je links naar meer blogjes en websites over potloodkunst. Er zijn namelijk meer mensen met een fascinatie voor potloden, hoor (ha!). 


Op haar website vind je meer afbeeldingen en meer, ander werk van Marta Altés.17 oktober 2012

Dancers among us

 

Jordan Matter, auteur van het boek Dancers among us, zag zijn zoontje intensief, fantasievol en volledig in beslag genomen spelen met een speelgoedbus. Hij vroeg zich af wat er gebeurt met deze vaardigheid om volledig op te gaan in het moment, zoals zijn zoontje.
Hij besloot foto's te maken die de wereld door de ogen van zijn zoon laten zien. De mensen op de foto's vieren alle emoties en aspecten van het dagelijks leven.

Jordan zocht de samenwerking met dansers omdat zij verhalenvertellers zijn die passie met hun lichamen weten te vangen. Dansers weten een fantasiewereld te creëren die ons een andere kijk geeft op bekende taferelen.
Prachtige foto's, vind ik. Ik heb het boek niet gezien, maar het lijkt me een erg fijn boek om ons er af en toe aan te herinneren het leven te vieren, in alledaagse situaties.

12 oktober 2012

Myrte


Ik ben al erg lang fan van het werk van Myrte. We hebben elkaar jaren geleden eens ontmoet op een markt in Maastricht waar tevens een meet-up via Dutch Handmade plaatvond. Inmiddels heeft Myrte haar werk uitgebouwd tot een succesvol imperium van bijzondere producten waaronder deze kussens. Het is me duidelijk dat Myrte keihard heeft gewerkt om haar droom te verwezenlijken. Heel mooi om te zien hoe goed dat lukt.
Centraal in het werk van Myrte staan de illustraties van 'haar' prachtige vogels. En het fijne is dat Myrte voor al haar textielproducten biologisch katoen gebruikt. Hoera!


Inmiddels zijn aan het assortiment van Myrte ook keukentextiel, zoals deze servetten en 
theedoeken toegevoegd.  


Nou ja, het komt erop neer dat waar Myrte haar prachtige vogels ook op afbeeldt, het bijzonder mooi en smaakvol wordt. 
Alle producten van Myrte zijn verkrijgbaar via haar online shop, maar er is inmiddels ook een hele rij aan verkooppunten, waaronder de Bijenkorf.

11 oktober 2012

Donderdag deal 11 oktober 2012

Vandaag voorlopig de laatste donderdag deal. Heb je de vorige gemist? Een korte uitleg. De donderdag deal is een fijne aanbieding in onze webshop, alleen geldig op die betreffende donderdag. Zolang de voorraad strekt.

Vandaag het heerlijke cadeaupapier van Minimega. Gemaakt van 100% gerecycled papier en geprint met plantaardige inkt. De vellen zijn A4 formaat en ideaal voor het creatieve inpak-, vouw- en knutselwerk.

Wat is de deal? Alleen vandaag, donderdag 11 oktober 2012, A4 cadeaupapier van Minimega van € 1,25 voor € 0,99 per vel. Zolang de voorraad strekt! 10 oktober 2012

Sneak peek donderdag deal 11 oktober 2012

Morgen voorlopig de laatste donderdag deal. Zoals ook in vorige weken vandaag de sneak peek, without further ado...
Tot morgen!
9 oktober 2012

licht

Via Design shimmer vond ik deze foto's van het kantoor van Ryue Nishizawa in Japan. Ik vind ze zo mooi, zo licht lekker ruimtelijk en prachtig met die planten en bloemen. Heb meteen zin om meer planten in onze woonkamer bij te plaatsen. Om het gevoel van zomer en licht nog wat langer vast te houden.


8 oktober 2012

lampenkap

Op verschillende blogs kom ik de prachtige lampenkappen van Peanuts and Cherry's tegen. Ze waren op de Woonbeurs. Helaas was ik niet in de gelegenheid om daar naar toe te gaan, dus heel fijn dat er zoveel mensen over hebben geschreven. Zo heb ik deze mooie lampenkappen toch kunnen ontdekken. En delen met jou.Peanuts & Cherry’s maakt gebreide lampen in diverse patronen en kleuren. Ze hebben een uitgebreide collectie met unieke ontwerpen die in verschillende winkels wordt verkocht.
De lampen worden handgemaakt in een studio in Rotterdam. Van het ontwerpen van een motief tot het monteren van de fitting met bijpassend snoer. 
Ze zoeken naar de juiste kleurcombinaties en proberen steeds een originele lamp te maken.
Dat lukt goed, vind ik. Beeldschoon. 
De lampen van Peanuts & Cherrys zijn o.a. te koop bij Friday Next in Amsterdam of via de website van Peanuts & Cherrys.

Foto credits: Peanuts & Cherry's
4 oktober 2012

Donderdag deal 4 oktober 2012

We zijn zo enthousiast over de deal van vandaag! We slaan de introductie over en vertellen meteen meer over de deal!

Uniek zijn ze, met de hand ingebonden notitieboekjes van Tamasyn Gambell, met een prachtig verhaal!
Ingebonden in vintage sjaals afkomstig van een textiel-recyclebedrijf in Nottingham. De sjaals hebben prints met Tamasyns ontwerp. De boekjes zijn ingebonden door een klein Brits boekbindbedrijfje en de pagina's zijn van gerecycled papier, afkomstig van een 100 jaar oude papierfabriek. Van ieder boekje is er maar een, uniek dus. 

Wat is de deal? Alleen vandaag, donderdag 4 oktober 2012, ingebonden notitieboekjes van
€ 19,95 voor € 13,95 per stuk. Zolang de voorraad strekt. En dat betekent: ieder boekje is uniek, er is van ieder maar een exemplaar. 3 oktober 2012

Sneak peek donderdag deal 4 oktober 2012

Alweer de derde donderdag deal op rij. Het begint een leuke traditie te worden, deze donderdag deals. En daar hoort inmiddels ook de sneak peek op woensdag bij.
Komt 'ie.


Tot morgen!