15 juni 2012

Break!

We nemen vanaf nu een korte break. Dat betekent hier even geen nieuwe posts.
No worries, het duurt maar een week en de shop blijft open. Je kunt gewoon bestellen. Op 25 juni zijn we er weer en dan wordt je bestelling verzonden. Als troost en als dank voor je geduld ontvang je tijdens onze break 10% korting op je bestelling als je tijdens het bestelproces in het vakje kortingscode ZOMER invult. 
Tot gauw!

Strawberry Earth deals: Knowledge Cotton Apparel

Het is ze weer gelukt: een vette duurzame deal bij Strawberry Earth. Je hebt nog 2 dagen de tijd om een van deze prachtige stoere tassen van Knowledge Cotton Apparel te scoren met 40% korting


Gemaakt in Heming in Denemarken van biologisch katoen en verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Knowledge Cotton Apparel is een familiebedrijf dat al sinds 1969 op innovatieve wijze bezig is met het maken van kleding en accessoires. 
Philippine van Strawberry Earth draagt op de foto hierboven, zoals je ziet, met trots en plezier een van de oersterke tassen. 
Ga voor meer info meteen naar de website van Strawberry Earth


14 juni 2012

In de schijnwerpers: Marlous van Planet Fur en Oh Marie!

Marlous en ik ontmoetten elkaar enkele jaren geleden via een meet-up van Dutch Handmade, het blog op initiatief van enkele Nederlanders met een Etsyshop. Marlous maakt muurdieren, afkomstig van Planet Fur. Een aantal van deze muurdieren, waaronder Hermione (zie hieronder), hangt bij ons op diverse plekken in ons huis en onlangs fotografeerde Marlous onze mobiles. We hebben sinds de meeting contact gehouden en elkaars creatieve avonturen gevolgd. Een paar dagen geleden kondigde Marlous haar nieuwe creatieve avontuur aan: digitaal magazine Oh Marie! 
Een goed moment, vonden wij, om Marlous in de schijnwerpers te zetten. 


Rhino head mount - plush animal trophy - wall art decor
Hermione
Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Marlous, verzorger van twee konijnen en kat Molly en getrouwd met mijn lieve echtgenoot Pim.

In 2009 ben ik begonnen met het verkopen van mijn muurdieren op Etsy (overigens na lang aandringen van mijn man, hij zag blijkbaar eerder waar ik gelukkig van werd dan ikzelf) en daar kwam een half jaar later een weblog bij. Ik schrijf over mijn interieur, mijn kringloopschatten, fotografie en mijn maaksels. Ik deed dit naast mijn part-time baan, totdat ik door de economische crisis mijn baan als office manager verloor. Een geluk bij een ongeluk, want ik leef nu mijn droom: ik ga een tweetalig (eigenzinnig!) digitaal magazine starten, Oh Marie! genaamd en er komen zelfmaakpakketjes van mijn muurdieren op de markt
.


Wat een spannend nieuw project Oh Marie, wat wil je ons erover vertellen?
Oh Marie! heeft als ondertitel 'For the love of treasure hunting'. Schatgraven zit onze familie in het bloed. Het tijdschrift gaat over mooie fotografie, Dingen om Zelf te Maken, vintage en styling. In het magazine komen mijn twee liefste bezigheden samen: het samenstellen van mooie beelden en het schrijven van teksten. Het magazine krijgt bijdragen van Nederlandse webloggers, omdat ik vind dat we in Nederland onze krachten op dat gebied moeten gaan bundelen. Er is ontzettend veel creatief talent te vinden in de Nederlandse blogosphere!

Hoe ben je ertoe gekomen?
Als kind bouwde ik taferelen in plaats van dat ik met mijn speelgoed speelde. Ik hield van rangschikken, van het verzamelen van mooie plaatjes. Met mijn buurmeisje schreef ik voor de lol werkstukken: we vroegen informatie op bij het WNF, Greenpeace of de dierentuin en schreven daar dan stukjes over. Hoogtepunt was een werkstuk over bamboe, met daarbij het voeren van bamboescheuten uit blik aan mijn klasgenoten. Gewéldig vond ik dat. Toen ik ging werken als secretaresse, verdwenen die fijne bezigheden uit mijn leven met als gevolg dat ik heel lang niet goed in mijn vel zat. Pas in 2009, toen ik begon met mijn Etsy winkel en weblog, kwam dat gevoel van vroeger weer terug. Beide bezigheden werkten voor mij als een uitlaatklep. Daarnaast bleek er een enorme groep met mensen te bestaan die op dezelfde golflengte als ik zaten, een openbaring! Je kan me dus regelmatig op Twitter vinden, waar ik veel contact heb met andere creatieven en leuke links en foto's deel.

Toen ik mijn baan verloor eind vorig jaar, wilde ik persé proberen om van mijn liefste bezigheden mijn werk te maken, het starten van een magazine bleek dus een logische keuze! Het schatgraven uit de ondertitel doelt dus niet alleen op het vinden van mooie dingen, maar ook op het feit dat ik mijn passie weer terugvond. 
Voor wie maak je Oh Marie?


Ik maak Oh Marie! voor iedereen die, net als ik, behoefte heeft om haar creativiteit en authenticiteit te ontwikkelen. Kijk naar websites als Pinterest: er is een enorme behoefte aan contentcuratie. Ik filter de hoeveelheid aan informatie op internet, zodat het behapbaar in het magazine terug te lezen is. Het benadert fotografie, zelfmaakideeën, vintage en styling vanuit een gewaagde/eigenzinnige insteek.


Wat is je toekomstdroom voor je bedrijf?
Het kantoorleven achter mij laten is al een droom die voor mij uitkomt. Het lijkt me geweldig als het tijdschrift ooit van papier wordt, of dat we als community ook IRL (zoals we zo mooi zeggen) met elkaar kunnen sparren in de vorm van bijeenkomsten. Er is zoveel mogelijk, ik laat me verrassen, dat is zo mooi aan de huidige mogelijkheden op internet: ze stoppen niet bij de landsgrenzen.

Het eerste nummer van Oh Marie! is gepland om in september uit te komen. Je kunt je hier inschrijven om op de hoogte te worden gehouden. 

9 juni 2012

Loll design

Bij toeval stuitte ik op de website van Loll designs. Loll maakt tuinmeubelen van gerecycled plastic. 
Ze zijn ecogewijs heel goed bezig, want het gerecyclede plastic dat ze gebruiken is afkomstig van bijvoorbeeld melk-en wasmiddelenflessen, margarinebakjes en andere containers.

er is zelfs gedacht aan een stylish onderkomen voor de vogels

Door gebruik te maken van dit gerecyclede product hoeven er geen nieuwe energiebronnen te worden gebruikt en ze verhogen de vraag naar dit gerecyclede plastic waardoor het steeds interessanter wordt om het in te zamelen.
Bovendien is het materiaal ook weer recyclebaar, dus als de meubels het einde van de levensduur hebben bereikt kan er gewoon weer iets anders van worden gemaakt. Hoera!


Over de plantenbakken is ook goed nagedacht. Er passen allerlei (liefst gebruikte) emmers, van bijvoorbeeld muurverf of mayonaise, in. In de winter kun je de emmers zo uit de bakken tillen en binnen zetten.
Lees hier waar Loll design producten verkrijgbaar zijn. 5 juni 2012

Wat is plantaardige inkt?

Shine lantarentjes van Jurianne Matter, Cadeaupapier van Esme Winter, cadeaupapier Minimega, notitieboekjes Tamasyn Gambell

In onze shop vind je meerdere producten van papier die zijn geprint met plantaardige of bio inkt. Maar wat is het verschil met andere inkten? En is het beter dan inkt die niet plantaardig is? 


Inkt is samengesteld uit grondstoffen: pigmenten, harsen, verdunners en hulpstoffen. Drukinkten bevatten al lang geen zware metalen zoals lood, cadmium, selenium, kwikzilver en chroom meer. Hedendaagse inkt is synthetisch en wordt gemaakt met aardolie als grondstof.In plantaardige of bio inkten wordt in plaats van aardolie plantaardige olie gebruikt als basis. Uit uitgebreid onderzoek naar de impact op het milieu van de gebruikte grondstoffen blijkt dat de aanplant, irrigatie, oogst, transport en modificatieprocessen van plantaardige olie uiteindelijk een bijna gelijke impact op het milieu hebben als het gebruik van aardolie. 


Maar waarom gebruikt men dan toch plantaardige olie? 

Plantaardige olie, gemaakt van soja, lijnzaad of koolzaad, is gemaakt uit onbeperkt herplantbare gewassen. Aardolie is een eindige bron. Daar zit ook de milieuwinst.
In Europa wordt jaarlijks zo'n 1 miljoen ton inkt gebruikt voor de verpakking rond je favoriete chocoladereep, verjaardagskaartjes, het behang aan je muur, de dagelijkse krant, tijdschriften en brochures en schoolboeken. 
Dat is nogal wat. Het vervangen van de aardolie in inkten door plantaardige olie levert dus wel degelijk (duurzaamheids)winst op. 


Bronnen: eupedia.org, ecodrukkers en kennisbank groeneofferte.nl