Duurzame ondernemer in de schijnwerpers: De Groene Meisjes

Duurzame ondernemer in de schijnwerpers. Omdat we het leuk vinden om af en toe iemand in het zonnetje te zetten. Omdat we vinden dat de duurzame ondernemer meer aandacht verdient. Omdat ze zo hard werken en omdat ze zo goed bezig zijn. Vandaag De Groene Meisjes.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?
Wij zijn Jamie (21) en Merel (25) uit Amsterdam (Oost, om precies te zijn) en wij bloggen over onze liefde voor vegan eten en kringloopwinkels. Dit doen wij naast onze dagelijkse bezigheden; Jamie studeert en heeft een bijbaan en Merel werkt fulltime.  

Hoe zijn jullie ertoe gekomen om dit te doen?
Toen wij begonnen met veganistisch eten gingen we veel rondlezen op internet. Tijdens onze zoektocht naar leuke recepten en ervaringen kwamen we veel websites tegen die niet zo bij ons passen. Laten we zeggen dat het soms een hoog 'geitenwollensokken-gehalte' had en dat is totaal niet ons ding. Aangezien wij ook al tijden riepen dat wij een kringloopblog wilden beginnen dachten we: laten we deze onderwerpen combineren en zelf iets beginnen! En zo geschiedde.

Waarom 'doe je het eco/vegan'?
Omdat wij heel veel van dieren houden en ze niet willen opeten of lastig vallen. Klinkt misschien een tikkeltje 'corny', maar zo is het wel.
Verder zijn wij ervan overtuigd dat je superlekker en gezond vegan kan eten en dat je helemaal niets hoeft te missen. Eco is hip momenteel, maar vooral heel erg nodig, willen we met z'n allen nog lang genieten van deze planeet.

Hoe / door wie / wat raken jullie geïnspireerd?
Inspiratie vinden wij in heel veel verschillende dingen. Dat kan zijn in oude foto's in lijstjes die we in de kringloopwinkel tegenkomen (wat voor verhaal zou hier achter zitten?) tot koken met wat je nog in huis hebt, omdat je geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan en dan iets heerlijks ontdekken.
Maar ook stedentripjes, het ontmoeten van interessante mensen (via de blog) en verhalen van mensen die de vegan- of kringlooplifestyle al jaren naleven.

Wat is jullie toekomstdroom voor De Groene Meisjes? We hebben heel veel toekomstdromen; een Groene Meisjes Gids, een eigen rubriek in een tijdschrift, een kookprogramma op tv, interieur- en kledingadvies geven in kringloopwinkels, een eigen dierenopvang in een grote tuin, een eigen winkel of lunchroom, verhuizen naar Berlijn en daar groot worden als de Duitse Groene Madchen... zoveel! 


Niet onbelangrijk om te vermelden: De Groene Meisjes hebben een webwinkeltje waar ze hun tweedehands en vintage kledingvondsten verkopen. 


Reacties

  1. Erg leuk om de 'meisjes' zelf een x id schijnwerpers te zetten! :))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. (toevoeging vorige bericht --> alias @elfje84 ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten