Designer in de schijnwerpers: Jurianne Matter

Designer in de schijnwerpers. Omdat we het leuk vinden om af en toe iemand in het zonnetje te zetten. En omdat we trots zijn op de ontwerpers en leveranciers waarmee we samenwerken. Omdat ze zulke mooie dingen maken en ontwerpen en omdat ze ecogewijs zo lekker bezig zijn. Vandaag Jurianne Matter.

Wie ben je en wat doe je?
 
Ik ontwerp dessins en producten van papier. Ben per ongeluk zakenvrouw geworden en hoewel harde business nooit echt mijn hobby zal worden koester ik mijn zakelijke contacten op een heel persoonlijke manier! Ik ben ambitieus - werk regelmatig 60 uur per week - maar ook getrouwd, moeder van twee puberzonen, waar ik regelmatig over in een deuk lig. Heerlijk, jongens in die leeftijd. 


Hoe ben je ertoe gekomen te doen wat je doet? 
Ik ben interieurstylist van beroep, maar ik ben niet echt iemand van de grote oppervlakken en van de ruimtelijkheid. Geef mij 50 vierkante centimeter en ik ben happy!
Het is een bewuste keuze geweest om met dit bedrijf mijn inkomen te verdienen. Geen uit de hand gelopen hobby, maar wél absoluut mijn hartstocht en ontstaan vanuit een diepe behoefte mooie dingen te creeëren en te delen met andere mensen.
Mijn wensbootjes waren mijn eerste product, uit noodzaak ontstaan omdat ik ritueel afscheid wilde nemen van mijn vriendin en haar moeder die in de tsunami waren omgekomen. We hebben ze een jaar later op 2e kerstdag herdacht. We vouwden, beschreven en beschilderden tientallen papieren bootjes en zetten ze op de rivier. Ze dreven weg met alle nare herinneringen en wij stonden stil te kijken. Toen ik merkte hoe goed het me deed, dat loslaat-ritueel met papieren bootjes, wist ik dat dit een product moest gaan worden.
traktatie bootjes 


Waarom 'doe je het eco'? 

Ik zou bijna zeggen: waarom niet? Van te voren dacht ik dat het heel moeilijk en heel duur zou worden om een beetje verantwoord te produceren. Onzin! Het is nét even langer zoeken op het internet, nét even wat extra telefoontjes plegen en per setje net even wat meer kosten maken en dat is alles om een klein beetje je steentje bij te dragen. Ik wil geen geld verdienen over de rug van onze aarde en haar bewoners. Althans, dat is wel mijn streven en ik blijf in ontwikkeling wat dat betreft.

  

Wat is je toekomstdroom voor je bedrijf? 

Voor mij geen dromen over veel personeel en een grote studio, ik wil alleen maar mijn bedrijf uitbouwen met nieuwe producten, andere materialen (keramiek, textiel), nieuwe invalshoeken, stijlen etc. Ik ontwerp ook af en toe voor andere bedrijven en dat geeft mij enorm veel voldoening en nieuwe inspiratie. Die ontwikkelingen zorgen ervoor dat ik plezier blijf houden in mijn vak. Want uiteindelijk draait het wat mij betreft daarom: plezier hebben en doorgeven!

Jurianne heeft opnieuw prachtige producten ontworpen, de pop-up posters!
Deze grafische kunstwerkjes houden zich op de vlakte...totdat jij er iets mee doet!
Open de gestanste delen van de vissen, de blaadjes van de bomen en open de zon. Daarna mag je - met een achtergrondkleur - zelf bepalen welke sfeer de afbeelding krijgt. Gebruik je één van de bijgeleverde kleuren of misschien iets compleet anders?
De posters zijn gedrukt op ambachtelijk 220 gr. Rives papier. Je ontvangt bij elke poster een dubbelzijdig gedrukt achtergrondblad, in twee verschillende effen kleuren. Posters Fish en Tree hebben een blad met een felgele en een blauwgroene zijde, poster Landscape een fluo oranje blad met aan de andere kant mintgroen.
De A4 posters worden per stuk geleverd, plat verpakt met verstevigend karton in een transparant A4-zakje. Het landschap op A3 formaat komt in een stevige wit kartonnen driehoekskoker met handvatten.

De posters zijn op verschillende manieren in te lijsten: in een verdiepte lijst mét glas, in een lijst zonder glas, in een simpel standaardje, met zgn kneedlijm oftewel 'poster buddies' tegen de muur gekleefd of met klemmetjes  waaraan je een touwtje hangt.


Je vindt de prachtige nieuwe posters hier.Reacties