Designer in de schijnwerpers: Kim Welling

Nieuw op dit blog: designer in de schijnwerpers. Omdat we het leuk vinden om af en toe iemand in het zonnetje te zetten. En omdat we trots zijn op de ontwerpers en leveranciers waarmee we samenwerken. Omdat ze zulke mooie dingen maken en ontwerpen en omdat ze ecogewijs zo lekker bezig zijn. We gaan van start met Kim Welling.
Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Kim Welling, illustrator, ontwerper en docent illustratie. Sinds 2007 werk ik als freelance illustrator voor tijdschriften, kinderkledingmerken en andere opdrachtgevers. Behalve 'plat' werk maak ik ook vaak 3D illustraties in de vorm panoramadoosjes of kijkdozen in alle maten, van superklein tot heel groot. 

Hoe ben je ertoe gekomen te doen wat je doet? 
Ooit werkte ik als modestyliste maar ik merkte toen dat ik eigenlijk het ontwerpen van prints het leukst vond. Toen ben ik illustratie gaan studeren. 


Omdat ik graag veel verschillende dingen doe (anders verveel ik me te snel) beprint ik servies, porseleinen broches en ontwerp ik alles waar ik zin in heb, wat in me op komt eigenlijk. Soms is de aanleiding voor een ontwerp iets persoonlijks, zoals bijvoorbeeld met de Instant Comfort Pocket Box (en de DIY kits), die zijn ontstaan toen ik na een niet zo fijne relatie even in een dipje zat en zelf wel wat 'comfort' kon gebruiken.Wat is je ultieme droom voor je bedrijf?
Ik zou heel graag nog meer voor tijdschriften willen werken, producten voor andere merken willen ontwerpen en vooral grote projecten als winkeletalages en decors maken... en zo kan ik nog wel even doorgaan, er zijn altijd 1001 ideeen en dromen in mijn hoofd.
Wat wil je verder nog delen of vertellen?
Nou, waar ik heel erg trots op en blij mee ben is dat er in het mei nummer van 101 Woonideeen een groot interview van mij komt met alles over mijn werkplek en werk, hoera!


Bedankt, Kim!Reacties