25 oktober 2011

potloodkunst

Er is iets bijzonders aan de hand met potloden. Opeens kom ik overal potloodkunst tegen. Bijzonder prachtig. 
pencils_10
Door Ghostpatrol uit Melbourne via Uponafold

pencils_6

pencils_3

Meer afbeeldingen via Flickr


23 oktober 2011

Dottie Angel notebooks

 
 Ben je, net als zovelen met mij, fan van Dottie Angel? En heb je, na het lezen van het boek dat Janine Vangool van Uppercase onlangs over haar schreef, zin om zelf aan de slag te gaan? Dan zijn de notitieboekjes van Dottie Angel iets voor jou. Ze geven alle ruimte om je eigen schetsen, ontwerpen en ideeën in kwijt te kunnen. Prachtig vormgegeven, net als het boek, en gemaakt van gerecycled papier. 

20 oktober 2011

potloodpunten

Dit vind ik echt ongelofelijk mooi. Dalton Ghetti, Braziliaan woonachtig in Connecticut, maakt kleine kunstwerken van potloodpunten. Dalton houdt zich hier al 25 jaar mee bezig, maar is van beroep timmerman. Hij heeft er nog nooit eentje verkocht, alleen weggegeven aan vrienden. Wat een prachtig cadeautje om te ontvangen. 
pencilleadsculptures-1

pencilleadsculptures-15

pencilleadsculptures-16

19 oktober 2011

Nieuw: gerecycled sari lint

gerecycledsarilintrood2.jpeg
Nieuw in de shop: luxe lint gemaakt van gerecyclede sari uit India. De houten spoel (in het Engels bobbin, prachtig woord, als je 't mij vraagt) is gemaakt van mangohout van bomen die geen vruchten meer dragen. Doordat de bomen pas aan het einde van hun vruchtbare periode worden gekapt is het duurzame bosbouw en het levert de mangoboeren naast de verkoop van mango's extra inkomsten op. In de plaats van deze bomen worden nieuwe bomen geplant die weer vruchten zullen dragen.


Dit is een product van Fair Trade organisatie Nkuku die werkzaam is in Afrika en India en probeert mensen daar de mogelijkheid te geven een inkomen te verwerven en gelijktijdig eeuwenoud traditioneel handwerk te behouden.

Het sarilint is natuurlijk heel geschikt om een cadeau mooi in te pakken, maar kan ook gebruikt worden om een tas of kledingstuk mee te versieren. De houten spoel is ook erg mooi decoratief en kan steeds opnieuw gebruikt worden voor je favoriete (vintage) band, lint of koord.

18 oktober 2011

Heerlijke herfst


Mountain spot kilim van Donna Wilson. 
Of wat dacht je van deze dekens, 100% lamswol gebreid in SchotlandOm lekker onder weg te kruipen...17 oktober 2011

Stem je op ons?

Eco Goodies organiseert de Eco Webshop van het Jaar verkiezing. En wij willen, om te beginnen, graag genomineerd worden. En we kunnen jou hulp daarbij goed gebruiken. 
Stem je op ons? Dat kun je hier doen door Babongo in te vullen (bij nomineer een andere webshop). Alvast enorm bedankt!
ecowebshop-verkiezing.gif15 oktober 2011

Carlos Motta

Wat zou ik graag zo'n prachtige stoel, ontworpen door de Braziliaanse Carlos Motta, in m'n huis bijzetten. 
carlos-motta-asturias-chair.jpg

Carlos ontwerpt ook andere meubelen, allemaal even prachtig, robuust en bijzonder. En gemaakt van reclaimed hout dat o.a. uit de zee aanspoelt. 
Yara Easychair
Carlos, surfer, is begin jaren 70 per ongeluk ontwerper geworden. Hij bracht de stukken hout die aanspoelden uit zee mee naar huis en begon daar dingen van te maken. In 1975, toen hij een architectuur opleiding volgde, begon hij meubelen te ontwerpen. Daar is hij niet mee mee opgehouden. En inmiddels heeft zijn bedrijf ook internationaal afnemers gevonden.
Carlos' uitgangspunten zijn echter ongewijzigd. De belangrijkste daarvan: respect voor de natuur. 
carlos-motta-mesa-baixa.jpg


12 oktober 2011

Tamasyn Gambell

Tamasyn Gambell is gespecialiseerd in printed textiles en afgestudeerd aan the Chelsea
College of Art en the Royal College. Ze heeft in Parijs gewerkt voor high fashion namen als Louis Vuitton en Sonia Rykiel, maar ook voor fast fashion keten H&M. 

Zij raakte gefrustreerd door de grote hoeveelheid afval, het gebrek aan innovatie, het hoge tempo en massaproductie. Ze besloot een bedrijf te starten en streeft hiermee naar het maken van luxe, met zorg ontworpen producten en een zo duurzaam en sociaal verantwoord mogelijke bedrijfsvoering.
babongo-tamasyngambellnotebook.jpg
De hardback notitieboekjes zijn gebonden in vintage sjaaltjes die met de hand worden bedrukt met Tamasyns unieke designs. Hiervoor gebruikt ze uitsluitend organic kleurstoffen en inkt op waterbasis. Ze worden gebonden door een familieboekbindbedrijfje in Essex en het gerecyclede papier is afkomstig van een 100 jaar oude Britse papierfabriek. Ieder boekje is even prachtig en uniek. 
De paperback notebooks (zacht kaftje) zijn gemaakt van 100% gerecycled FSC papier. De inkt die wordt gebruikt is op plantaardige basis.