Nieuw: Creatables
Creatables is een creatief netwerk van ontwerpers en ingenieurs die samenwerken om de hoeveelheid afval die in de Zweedse industrie wordt geproduceerd te verminderen. Zij doen dit door het ontwikkelen van consumentenproducten die kunnen worden gemaakt van dit afval. Zo worden voor de Zweedse industrie nieuwe mogelijkheden gecreeerd om hun materiaal te vertalen naar een product. De producten worden zoveel mogelijk geproduceerd op het terrein van de fabriek waar de restmaterialen worden geproduceerd om extra vervoer te voorkomen. 
Het resultaat van dit alles mag er zijn: prachtig vormgegeven, originele producten waar je erg blij van wordt!
  Old News Södertälje grijs , lectuurmand van Creatables    Old News Roland Garros, lectuurbak Creatables
Old News geeft je oud papier, boeken of tijdschriften een stylish onderkomen. Gemaakt van restmateriaal (vilt) van de productie van indoor tennisbanen. Eenvoudig in elkaar te zetten door de meegeleverde drukknopen. Verkrijgbaar in Roland Garros rood en Södertälje grijs.  The Backloader is een ijzersterke muurhaak gelasercut van gerecycled staal (restmateriaal) in de vorm van een vorkheftruck. Ideaal voor het ophangen van schooltassen en andere zaken. Leuk voor kinderen en kinderkamers. Verkrijgbaar in wit, rood, geel en groen.


Uggly bladwijzer / paperclip uiltje

Uggly is een bookmark in de vorm van een bijzonder uiltje. Uggly is gemaakt in Zweden van restmaterialen van andere producten en kan ook als paperclip worden gebruikt. Ze is ontworpen door Anneli Selvefors en gemaakt door CreatablesReacties