Tomatentaart

Ik houd van koken en vandaag eten we tomatentaart. Volgens een simpel, maar erg lekker recept waarvan ik de oorsprong niet meer weet.
Je hebt het volgende nodig:
-deeg voor hartige taart

-ongeveer 12 rijpe, rode tomaten
-mosterd
-paturain of iets vergelijkbaars of crème fraîche 
-lekkere groene olijven
-vers gemalen peper en zout
-verse basilicum of rozemarijn

Snijd de tomaten in plakjes. Bekleed een taartvorm met de deeg. Roer de Paturain of crème fraîche door elkaar en smeer dit lekker dik over de bodem van de taart. Maal er wat peper over. Leg er wat olijfjes op. Leg de tomatenplakjes dakpansgewijs in de taart. Strooi er nog wat peper en eventueel zout op en leg er nog wat olijfjes op. Begin aan de tweede laag tomatenplakjes. Eindig met nog wat peper en zet de taart op 200 graden zo'n 20 minuten of totdat de randjes bruin en krokant zijn in de oven. Haal de taart uit de vorm en garneer met verse basilicum of rozemarijn. Heerlijk met Brabants stoofpotje en aardappeltjes of rijst. Aan tafel!



Reacties